Zhrnutie sezóny 2023/24

SME MAJSTRI!!! Každým z nás ešte stále lomcujú emócie, niektorými po dlhých oslavách aj niečo iné. Je za nami zatiaľ zrejme najvydarenejšia sezóna a to nie iba vďaka postupu do extraligy. Tak si to poďme spoločne zhrnúť.

Už dlhší čas zaznievalo od všetkých neprajníkov, že Žilina nie je hokejové mesto. Vlastne bolo to od vtedy, ako došlo k predaju klubu a zmene názvu na Vlci Žilina. Taktiež tu boli aj nejaké výkriky do tmy o ultras ako fanúšikoch úspechu. Nikdy sme sa k tomu nevyjadrovali, no dnes spravíme výnimku a priložíme aj pár faktov. Pri MsHK sme stáli niekoľko sezón v rade aj napriek tomu, že väčšinu z nich sme skončili v baráži. Potom prišla konečne vydarená sezóna, kedy sme postúpili do play-off. Ale tu sme už neboli. Už vtedy začal náš bojkot, ktorý zapríčinilo amatérske vedenie klubu, hrajúce vlastnú hru proti nám za našim chrbtom. Ďalej to poznáme. Ďalšia sezóna zostup a nakoniec predaj klubu.

S novým vedením klubu rýchlo nadväzujeme spoluprácu. Zo začiatku to bolo mierne neisté, keďže Ultras Žilina prechádzalo úplnou prestavbou, nevedeli sme s kým máme dočinenia a na druhej strane tiež vládli mierne obavy čo sme zač, keď si nás ktokoľvek preklepol ujom Googlom. Naše túžby sa však prelínali. My sme chceli silný a férový klub, klub zasa verných a taktiež férových fanúšikov. Očakávania boli vysoké a už prvá sezóna bola napriek situácii aká vtedy svetom vládla vydarená až…. až na to, že do extraligy sa nám postúpiť nepodarilo.

A tak to bolo aj ďalšiu a ďalšiu sezónu. A tu prichádzame na začiatok tej aktuálnej. To už takmer nikto neveril, že žilinskí fanúšikovia budú ešte ochotní chodiť na štadión a neustále sa pozerať, ako sa neúspešne snažíme dostať do extraligy. Iste, fanúšikovia úspechu by tak zrejme skončili. No my sme Žilina! Na úvod sezóny sme si dali určité ciele, ktoré sme sa snažili za každú cenu dodržať a to poriadnou reklamou, kvalitným supportom a choreografiami, aby sme každý zápas prilákali na štadión čo najviac divákov. To sa aj podarilo a návštevy v Žiline až na jeden doobedňajší zápas neklesli pod 1000 divákov! Bolo odprezentovaných 17 choreografií, ktoré bavili ľudí, počty v kotli nikdy neklesli pod stovku (väčšinou ani pod dvesto) a začali sme s väčšou periodicitou aj organizovanými výjazdami, z ktorých boli najpamätnejšie tie do Považskej Bystrice, kde sa vybralo cca. 800 ľudí, či do Dubnice nad Váhom, kde sme tiež cestovali vždy v stovkách.

Nič z toho by tu však nebolo, keby za chrbtom nemáme silný a férový klub a vedľa nás ostatné tribúny fanúšikov, ktoré nás neváhali podporiť nie len na výjazdoch, ale aj finančne, vďaka čomu sme sa mohli prezentovať na takej úrovni, ktorá od začiatku nášho fungovania nemala obdoby. Už teraz sa tešíme na začiatok novej sezóny, ktorú začneme tam, kde odjakživa patríme a dúfame, že dokážeme celému Slovensku, že to, čo sa tu dialo doteraz nebol iba krátkodobý ošiaľ, ale že Žilina je skutočne hokejové mesto. Tak z rýchlika spomenieme aj to, že nás čakajú oslavy storočnice a verte tomu, že ich oslávime tak, ako sa patrí. Už teraz sa môžete tešiť na to, že našu latku posunieme zasa o level vyššie!

Na záver sa potešte ešte malou fotogalériou najlepších okamžikov z celej sezóny

fotogaleria

Play-off:

fotogaleria


Podporiť nás môžeš prostredníctvom linku 👉https://revolut.me/ultraszilina

Ultras Žilina
IBAN: LT34 3250 0519 9419 3694
BIC/SWIFT: REVOLT21
Poznámka: DAR

Návrat hore