HK95 Panthers Považská Bystrica – Vlci Žilina

Na 17. november 2023, na ktorý pripadá aj štátny sviatok, nám žreb doprial považské derby v neďalekej Považskej Bystrici. Ideálny čas, krátka vzdialenosť, poďme na to!

Tento zápas sme si vybrali hneď po uverejnení rozpisu a dali si neľahký cieľ, uskutočniť výjazd o takej veľkosti, na akú sme boli zvyknutí iba na derby s Martinom. Ďalším cieľom bolo prilákať čo najviac ľudí z priľahlých tribún a ukázať im tak výjazdovú atmosféru a podľa možnosti navnadiť ich na cestovanie za Vlkmi vždy, keď to bude avizované.

Už takmer dva týždne predom sme si začali pripravovať nejaké príspevky, ktoré by vzbudili trošku nostalgie a prinútili aj starých harcovníkov, ktorým už rodinné dôvody nedovoľujú tak často behať po výjazdoch, aby si skrátka povedali, že ale tento proste zažiť musia. Žilinský hokejový klub má s tým považskobystrickým dlhodobo dobré vzťahy, čo nám zabezpečilo dostatok vstupeniek. Spočiatku sa skloňovala číslovka 600, podarilo sa nám však bystričanov trošku vydesiť motivačným videom a svoju úlohu zrejme zohrala aj naša povesť, ktorú nám dlhodobo „pomáhali“ tvoriť novinárske hyeny. Nakoniec však všetko dobre dopadlo, zvíťazil zdravý rozum a aj keď sa do sektoru nakoniec natlačilo cca 500 fanúšikov, považskobystrický klub nerobil problémy so vstupom ani ostatným fanúšikom, ktorí išli po vlastnej osi a pomohli tak vytvoriť tento hokejový sviatok.

Ďalším bodom po aktívnej propagácii bola možnosť našej prezentácie. Rozhodli sme sa pre čo najjednoduchšiu formu a to boli žlté a zelené pršiplášte. Tie boli nakoniec použité počas druhej tretiny a vytvorili doslova žltozelené more. Tretiu tretinu sme sa rozhodli venovať z veľkej časti chorálu Armáda Žilinčanov, aby mali aj obyčajní fanúšikovia možnosť naučiť sa ničo nové a spevavé, nie iba Neďaleko od Žiliny. 😉 Atmosféra pomaly gradovala s blížiacim sa koncom a doslova vybuchla približne 5 minút pred záverečným hvizdom, kedy Vlci využili početnú výhodu, aby sa po neuveriteľne vyrovnanom a dovtedy bezgólovom zápase ujali vedenia. Zápas nakoniec končí 0:2 po góle do prázdnej brány a my sa oddávame koncovej ďakovačke, ktorá na klzisku súpera chutí vždy najlepšie a o to viac v takomto počte. (Na konci zápasu sa ukazuje, že Žilinčanov mohlo byť na celom štadióne aj okolo 800 až 900 z celkového počtu 2400 divákov.)

Ostáva už iba posledné a to poponáhľať sa na vlak, ktorý pre nás zdržali, aby sme nemuseli tvrdnúť v Bystrici dlhšie ako je to nutné, pretože v Žiline na nás už čakalo pokračovanie párty. Pri spoločnom občerstvení si vychutnávame večer aj s našimi priateľmi zo Žywca, Ovieda a Chemnitzu, ktorí nás podporili v peknom počte, za čo im taktiež patrí veľká vďaka. Zvyšok víkendu už netreba rozpytvávať, ten ostáva v našich spomienkach. 😉

Už teraz sa však tešíme na ďalší mega výjazd, ktorý už postupne začíname plánovať. Máme čo prekonávať!

Napísali o nás:
| 19.11.2023 | Žilina žije hokejom: Na zápas do Považskej Bystrice cestovalo 500 fanúšikov

fotogaleria
Návrat hore