Návšteva hokejových stretnutí?

Pozornému oku žilinského fanúšika istotne neuniklo znovuzrodenie hokejového klubu pod novým názvom Vlci Žilina. Včera vlčia svorka opäť úradovala a doslova roztrhala súpera zo Skalice výsledkom 1:7. Vlkom samozrejme držíme palce a veríme, že do pár rokov máme v Žiline konečne po niekoľkoročnom čakaní extraligový titul.

Chodí nám od vás množstvo otázok, či sa plánujeme vrátiť na hokej, prípadne, či nás klub oslovil s otázkou spolupráce. Táto otázka neobišla ani Rastislava Chovanca, predsedu predstavenstva klubu Vlci Žilina, ktorý sa k nej vyjadril v článku na webe Vlkov Žilina.
Radi by sme teda poskytli aj naše stanovisko (a to aj k zverejnenému článku). Naše zoskupenie Ultras Žilina je zoskupením najvernejších fanúšikov žilinského športu v celom meste. Nie sme skupina, ktorá by bola zameraná na jediný šport. Aj keď najväčšia časť fanúšikov zoskupených pod našou značkou fandí hlavne futbalu, na ktorý sa orientujeme najviac, mnoho fanúšikov podporuje aj žilinský hokej či napríklad basketbal, na ktorom sa snažíme aspoň raz do roka vytvoriť skvelú a pre hráčov nezabudnuteľnú atmosféru. Naše zoskupenie sa vyhradzuje voči fanúšikom, ktorí by mali chodiť navštevovať zápasy žilinských športových klubov s prvoradým zámerom hľadať roztržky. Naším cieľom je v prvom rade byť ďalším hráčom zabezpečujúcim víťazstvo nášho tímu. Myslíme si, že za nás samotných hovoria aj veľmi dobré vzťahy s vedením basketbalového či futbalového klubu, ktoré sa oproti minulým rokom výrazne zlepšili k obojstrannej spokojnosti.
Nadštandardné vzťahy sme mali v minulosti aj s hokejovým klubom a všetci si isto pamätáte, keď sme pri priemernej návštevnosti 900 – 1000 ľudí, dokázali vyburcovať na derby s Martinom takmer 5000 ľudí, či 1000 ľudí na výjazd, taktiež do Martina. Tieto počty opäť padli na minimum s odchodom Ultras Žilina z útrob hokejového štadióna, ktorý nebol spôsobený neúspechmi klubu, veď naše pôsobenie pri klube začalo a trvalo hlavne v období, kedy sme rok čo rok bojovali v baráži o udržanie s druholigovými klubmi.

Nie. Naše pôsobenie sa skončilo preto, lebo sme odmietli spolupracovať s klubom, ktorého vedenie sa snažilo iba čo najviac nabaliť, ktoré žilinskému hokeju svojím konaním zámerne ubližovalo. S klubom, ktorý angažoval samých skrachovaných zahraničných žoldnierov, ktorí hrávali ako za trest a pochybujeme, že poznali aspoň mená svojich spoluhráčov a taktiež sme sa ďalej nechceli podieľať na ničení hokejového klubu jeho 100%-ným vlastníkom, mestom, ktoré ho pokladalo iba za vyciciavača mestskej pokladnice.

Predaj klubu a odchod škodnej nás však potešil a našu myšlienku návratu, bez ohľadu na to aký úspech bude hokejový klub mať, prekazila až koronakríza a zákaz navštevovania športových podujatí (Veď uznajte sami, že terajšia prvá liga je skutočne veľmi atraktívna, keďže mestá ako Martin, Považská Bystrica či Dubnica sú takmer na skok a zakaždým by sme mohli na týchto miestach robiť vlkom domáce prostredie.).
Takže našou odpoveďou je ÁNO. Radi sa opäť vrátime pod hlavičkou Ultras Žilina aj na tribúny žilinského hokejového štadióna. Klub už niekoľko fanúšikovských zoskupení v Žiline oslovil, my sme medzi nimi zatiaľ neboli, čo nám však k návratu nebráni no dúfame, že si s novým vedením hokejového klubu dokážeme spoločne sadnúť za jeden stôl a začneme spoluprácu, ktorá bude minimálne na takej dobrej úrovni, ako spolupráca s MŠK Žilina. Veríme teda v čo najrýchlejšie uvoľnenie opatrení a do tej doby fandíme vlkom aspoň na diaľku a vyjadrujeme im našu silnú podporu. Nech sa hokejoví priaznivci po dlhom čase dočkajú klubu, na ktorý môžu byť opäť hrdí! 💛💚💪

hokej_zilina

Návrat hore